home

Als de zon je vriend niet is...*UPDATE januari 2024*
Tijdens onze reis langs alle projecten hebben we als eerste de Albino's opgezocht in Tenende 
Voor hen hadden we supergoede Spf 50 creme meegekregen van hannahcosmetics uit Voorthuizen.
 
Diverse Albino's mochten we ontmoeten en konden hen persoonlijk de crème overhandigen,
In Kyela / Tenende  na een mooie kerkdienst en gezamenlijke lunch met  ongeveer 200 weeskinderen heb ik daar aan diverse Albino's groot en klein de SPf 50 crème  mogen geven.Dr Shibanda van het Isoko Hospitaal die speciaal voor ons naar Tenende was gekomen heeft ook 10 tubes meegenomen.
We hebben in ieder geval heel veel Albino's blij mogen maken met deze fantastische crème 
Waarvoor onze grote dank aan hannah cosmetics
 
 
Ook Beauty onze mooie coupeuse heeft net als haar broer Augustini  al jarenlang gebruik mogen maken van de geweldig goede Spf 50 creme.
Haar gezichtje is zo mooi en gaaf doordat zeal vanaf 2013 goede creme krijgt.
 
 
Deze kleine jongen is blij met de met de tubes 
 
 
Wij voelden ons rijk Gezegend dit alles te mogen doen.
 
 
 
 
 
 
*UPDATE juli 2019*

Tijdens onze reis naar de projecten hebben we weer de geweldige door L’Oreal gesponsorde zonnebrandproducten mogen uitdelen in Kyela -Tenende. Dit ligt op de grens met Malawi. Het werd een feestelijk gebeuren met zang en dans. Ds. Clement Mwaitebele had diverse Albino's opgehaald en gebracht naar de kerk in het oerwoud waar de overhandiging zou zijn van de geweldige producten. Het werd een feestelijk gebeuren.

Deze kleine schoonheidskoningin krijgt voor het eerst de beschermende crème.

Ook deze man maakt voor het eerst kennis met Willy.

Zij legt uit hoe belangrijk het is je huid  goed te beschermen en er altijd voorzichtig mee te zijn.

Een vrolijke dans door de weeskinderen die ook uitgenodigd waren om samen met de 14 Albino’s te vieren dat ze nu allen fantastische Spf 50 crème kregen. Met een heerlijke lunch voor iedereen werd de bijeenkomst afgesloten.

MARIA (1996 - 2020 )

Tijdens de feestelijke uitdeling zagen we een jong Albino moedertje met een prachtig kindje op haar arm. Ze bleef verlegen achteraan staan met een doek die half haar gezicht bedekte. We schrokken enorm toen we mochten zien wat ze onder die doek verborg… een afschuwelijk groot gezwel waarvoor ze nog niet naar een arts was geweest vanwege de hoge kosten. Ter plekke hebben we besloten : Wij gaan je helpen. Maria is haar naam en ze is nu op kosten van FF4future onder behandeling van een arts in Dar es Salaam. Gelukkig is er nu enige verbetering te zien. Ook de pijn is nu dragelijk. Maar we zijn er nog niet. Help jij mee om Maria te helpen op de weg naar gezondheid?

 

       

Maria met kindje bij de eerste ontmoeting

Dit zagen we de eerste keer toen haar doek af ging…

Een afschuwelijk groot gezwel aan Maria aan haar gezicht

BEAUTY

 

Voor Beauty het Albinomeisje wat wij al langer helpen was er door Jennifer de Graaf een actie op Facebook gezet. Om speciaal voor Beauty die vorig jaar haar diploma had behaald als kleermaker een eigen plekje te creëren waar ze kan werken met de naaimachine die ze al eerder ontving. Een prachtig eigen werkhuisje staat er nu voor haar in het oerwoud dicht bij haar ouderlijk huis. Reuze blij is Beauty en ze bedankt alle donateurs die dit voor haar mogelijk hebben gemaakt

 

   

Het mooie atelier / huisje van Beauty met dank aan alle donateurs

Beauty ontvangt van Jennifer spulletjes om een

begin te maken voor haar eigen atelier.

 

 

Wauw! Beauty poseert hier als een

echt fotomodel bij haar huis.

Beauty tijdens een werkdag in haar atelier / huisje.

Ze is er erg blij mee!

 

 

 

*UPDATE 29 maart 2018*

In Tenende in het oerwoud op de grens met Malawi, mochten we Beauty en haar broer Augustin ontmoeten. We hadden de door l'Oreal gesponserde Anthelios XL comfort bij ons speciaal voor Beauty (dit is echt haar naam). Beauty is coupeuse en draagt haar eigen kleding. 

 
   

Voorzichtig brengt Willy de Anthelios XL Comfort op het gezicht van Beauty

Het resultaat is

meteen te zien

Kijk je hebt maar een heel klein

beetje nodig.

Ook de kleine jongen is blij met zijn tubes zonnebrandcrème! Zijn moeder zei: "Ik ben zo blij met de crème! De vorige tube heeft zo goed geholpen. De hele familie is heel dankbaar!"

 

*UPDATE 27 januari 2018*

Wij hebben weer een aantal tubes zonnebrandcrème van Vichy mogen ontvangen van L'Oreal! Wij gaan de tubes geven aan Mozes, Lilian en de kleine jongen tijdens onze eerstvolgende reis naar Tanzania volgende maand.

 

 

Bedankt Olivier, Coco en Franka!

*UPDATE*

Van L'Oreal hebben wij een aantal tubes zonnebrandcrème van Vichy ontvangen, die wij tijdens de vorige reis naar Tenende konden geven aan Mozes en Lilian. Hun huid zag er prachtig uit dankzij de eerder meegebrachte crème. Zij kregen ook een zonwerend hoedje en een pet.

Augustini en Beauty nemen de zonnebrandcrèmes in ontvangst.

 
 

 

Onderweg kwamen wij bovendien dit kleine mannetje tegen, en zochten meteen zijn moeder op. Ook hij kreeg een grote tube zonnebrandcrème. 

  

Ook een tube crème voor dit

kleine mannetje!

 

 

Kinderen als Augustini en Beauty kunnen slecht tegen de zon.

Zij worden geboren zonder pigment. Men noemt hen albino 's. Vaak hebben ze het heel moeilijk omdat ze geplaagd worden op school. Maar dat niet alleen, ze hebben ook vaak veel pijn omdat hun huid heel snel verbrand.

Extra uitkijken in de zon

Albino’s hebben een storing in de aanmaak van het pigment melanine. Melanine is de kleurstof van je huid, dus als daar minder van wordt aangemaakt, zie je er heel bleek uit. En het fungeert ook als ons lijfeigen zonneschermpje, en beschermt ons tegen huidkanker. Albino’s moeten dus altijd extra uitkijken in de zon, of een pet of hoedje dragen.

Geen zonnebrandcrème

Woon je zoals Augustini en Beauty in een klein dorpje ver van een grote stad, dan heb je niet de mogelijkheid om goede zonnebrandcrème of een goede zonnebril te kunnen kopen.

Toch hebben ze dit meer nodig dan wie dan ook.

Wij willen deze "albino" kinderen graag laten zien dat ze van waarde zijn.

Help jij ons daarbij?

  

 

  
 
 
 

 

FAYA LOBI FRIENDS FOR FUTURE Voor giften: NL 44 RABO 0118 2291 68 / Albino

 

 


Voer een bedrag in om te doneren €