home

Schoolschoenen voor weeskinderen


Wat zijn we ontzettend blij dat we schoolschoenen hebben kunnen kopen voor de weeskinderen in Tenende. Deze weeskinderen wonen in Kjela dat is een dorp op de grens van Malawi. Daar zijn geen normale wegen zoals wij die kennen. Toch moeten ook deze kinderen gewoon naar school. En.. als je dan naar school mag dan moet je per se nette zwarte schoenen aan.

 *UPDATE*

Uitdelen van de schoenen

In september 2016 hebben wij de weeskinderen in Tenende bezocht. Dit keer was het een extra bijzondere reis. Wij hadden namelijk drie bomvolle koffers mee met daarin schoolschoenen voor 200 weeskinderen. Prachtige zwarte Tom's Shoes verpakt voor ieder kind in een appelgroene rugzak, waar ze de schoenen in kunnen meenemen naar school.
 
Willy deelt de groene tasjes met schoenen uit samen met Ediwelo
 
De weeskinderen in Tenende wonen in een oerwoudachtig gebied. Daar kan het soms heel hard tropisch regenen. Dan is de grond drassig en nat. In het oerwoud zijn geen voetpaden en je snapt het al: dan zouden de prachtige schoen vol blubber komen. Vandaar de groene rugzak. 
 
Kip en rijst uit grote pannen
 
De dag begon met een kerkdienst, waar alle kinderen lopend naartoe gekomen waren. Sommigen moesten wel drie uur lopen voordat ze er waren. We hebben samen ook nog gezongen: Hakuna Rafiki Kama Yesu.
 
Zingen in de kerk
 
Hierna volgde een heerlijke maaltijd die de vrouwen hadden bereid in heel grote pannen. Het was echt smullen. Heerlijk groenten en kip met rijst. Natuurlijk was er ook voor iedereen een flesje drinken. Het was echt feest.
Daarna zijn we de schoenen gaan uitdelen. De maten hadden we op de tas gezet. 
 
 
Wat waren ze blij!
 
 
Tijdens de overhandiging van de schoenen werd Willy geïnterviewd over de projecten van FF4Future door Mass Media TV Tanzania

Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

 

 

---------------------------------------------------------------------------------

200 + 200 kinderen geholpen

Wij hebben schoenen gekocht bij Tom’s Shoes. Koop je daar een paar schoenen, dan geeft Tom’s een paar schoenen aan een kind elders op de wereld. Omdat wij voor 200 kinderen schoenen hebben gekocht, krijgen nu dus ergens anders op de wereld nog eens 200 kinderen nieuwe schoenen.

Wat fijn he? Zo hebben we met elkaar niet 200 maar 400 kinderen mogen helpen. De schoenen zijn verpakt in een appelgroen rugzakje. Zodat als het regentijd is in het oerwoud en alles modderig, de kinderen de schoenen kunnen meenemen en aantrekken bij school.

Schoenen uitdelen

Op zondag 18 september a. s gaan we de schoenen uitdelen. Dit doen we in een kerkdienst in de kerk van Kjela in het oerwoud. Daarna gaan we gezellig eten met alle kinderen. Ze krijgen ook een flesje drinken. Dat wordt voor hen een dag om nooit meer te vergeten!

De schoenen zitten nu nog in de drie koffers die we er speciaal voor gekocht hebben. Twee van de koffers zijn al in Tanzania. De derde een rode koffer nemen wij zelf volgende week mee.

 

 

Willy pakt de schoenen in

 

Toms shoes

 

Enea, Willy en Emmanuel met de koffers vol schoenen in Amsterdam

 

Op naar de weeskinderen in Tenende!

 

 


Voer een bedrag in om te doneren €