home

Een nieuw gezicht voor Ediwelo


*UPDATE* Maart 2024

 

Eind 2023 hebben we Ediwelo weer mogen ontmoeten. Hij had net zijn Graduation gehad van zijn Secondary School.  Ook het Secondary School examen heeft hij behaald.

 

Hier zie je hem in zijn feestelijke outfit tijdens de Graduatie.

 

Bijna is deze knappe jongeman niet meer te herkennen als de jongen met het gehavende gezicht.

 

Tijdens de 2e helft van onze reis is hij met ons meegereisd en mochten we ervaren dat hij nu een zelfverzekerde sociaal voelende jongeman is geworden.

Samen met Willy Samen met chauffeur Abbi

 

 

Samen met de 2 onderwijzers van de kleuterschool Zij kregen allen een telefoon.
 

 

Omdat Ediwelo 8 maanden te overbruggen had om verder te studeren mocht hij nog 3 maanden naar een school in Mbeya om daar zijn rijbewijs te behalen.

Hiervoor moest hij onderdak krijgen voor 3 maanden, en dat is gelukt.

Een eigen plekje , zelf koken en alles regelen en naar school om te leren rijden in een auto.

 

Overdag in school om een auto en de verkeersregels te leren kennen.

 

Maar ook al praktijk!

 

 

 

Update Februari 2022

 

Tijdens onze laatste reis mochten we Ediwelo ontmoeten.  Wat is hij groot geworden. Echt een jonge man. En wat was het fijn om even rustig met hem te kunnen praten. Het zit nu op de Swilla Secondaryschool in Mbeya. Hartelijk dank aan alle donateurs die dit mogelijk maken!

 

   

 

 

 

Ediwelo de weesjongen die nu al een jong volwassen man geworden is. Wie had dat ooit gedacht eerst met zijn verbrande gezichtje.. is nu zo’n knappe jongen

Ediwelo is een dappere jongen. Hij heeft 4 operaties ondergaan in het grote ziekenhuis in Dar es Salaam. De 5e operatie is gedaan door een team van het Brandwondencentrum Groningen, verbonden aan het Martini Ziekenhuis te Groningen. Zij hebben een dependance in Tanzania. Hier kreeg Ediwelo plastische chirurgie. En kijk eens hoe knap hij nu is! Ediwelo's operaties waren alleen mogelijk door uw steun! Dank u wel!

 

Help jij ook mee om Ediwelo naar school te kunnen laten gaan?

 

        

 

Upgrade 2020

Ook in Tanzania kreeg men te maken met Covid 19. Ook daar werden scholen gesloten. Ediwelo moest dus terug naar Isoko waar hij nog een oom heeft wonen. Hij kreeg wat geld voor de bus en voor een flesje drinken, maar ook daar worden mondkapjes gedragen,

 

 

Gelukkig kwam er net als hier het bericht dat de scholen weer open gingen . Daarom totdat hij weer naar school kon waar hij intern is mocht hij nu logeren bij Enea zijn coördinator.

In Enea’s huis met haar kindje op schoot.

 

 

De timmerman maakte een goed bed voor hem. En daar hoort ook een matras bij. Deze werd gebracht achterop de motor.

 

Voor school moesten er ook nog inkopen worden gedaan. Samen met Enea ging Ediwelo naar de markt waar ze o.a. deze blauwe ijzeren kist hebben gekocht. Dit is zijn enige eigen plekje op school waar al zijn spulletjes in komen.

 

 

Nu zit Ediwelo echt op de Swilla Secondairy School in Mbeya een grote stad in Tanzania.

 

 

Omdat de kinderen lang niet op school waren geweest net als hier moesten ze met elkaar de schooltuin weer onkruid vrij maken. Ook Ediwelo  

 

 

In de klas. 

 

Ediwelo mag vooraan zitten omdat hij maar met een oog kan zien.

 

Upgrade 2019

Kleine jongens worden groot Tijdens onze reis juli 2019 hebben we Ediwelo bezocht op zijn school. We hadden een goed passende bril voor hem meegenomen en een echt voetbalshirt. Kijk hem stoer daar staan.

 

In deze week zou hij ook het afscheidsfeest hebben van de basisschool en ja, dan wil je toch wel graag netjes aangekleed zijn. Met elkaar hebben we spontaan gezorgd voor een passende outfit en een praktische schooltas .

 

 

Ediwelo met een onderwijzeres en zijn certificaat als bewijs dat hij de basisschool bezocht heeft.

 

 

Upgrade 2018

 

1 We hebben Ediwelo weer bezocht in 2018. In zijn klas mocht Willy vertellen aan zijn medeleerlingen waardoor Ediwelo zo’n beschadigd gezicht heeft en hoe het is gekomen dat FF4future hem heeft kunnen helpen.

 

 

2 Ediwelo samen met Willy voor de naam van de school… Life-Jesus=0 / Leven – Jezus = 0

 

 

 

3 Bij ons vertrek werden we toegezongen door de klas van Ediwelo

 

 

*UPDATE*

Ediwelo heeft ondertussen meerdere operaties ondergaan in Dar es Salaam. De laatste operatie vond plaats in Touriani door het Nederlandse team van het Brandwondencentrum Groningen, verbonden aan het Martini Ziekenhuis te Groningen. Zij hebben aldaar een dependance. Ediwelo ‘s gezicht is hierdoor enorm verbeterd ook is hij behoorlijk gegroeid. Een echte tiener is hij nu. Hij kan nu weer helemaal meedoen op school en heeft veel vriendjes. Ediwelo's operaties zijn mogelijk gemaakt door uw steun. Dank u wel!

     


 

   

Ediwelo heeft al twee operaties ondergaan. Maar er zijn nog meer operaties nodig. Binnenkort moet hij nog tweemaal naar het ziekenhuis in de hoofdstad Dar es Salaam. Daarna kan hij weer normaal meedoen op school. Helpt u mee Ediwelo zijn zelfvertrouwen terug te geven door middel van een gift voor zijn operaties? Voor de hulp aan Ediwelo is een bedrag van € 947 per operatie nodig.

 

2014

 

Ediwelo Mtafya is zijn naam. Hij is 12 jaar oud en zit op de Namkumbukwa-basisschool in het district Isoko. Toen Ediwelo op een dag alleen thuis was - hij  was toen 4 jaar oud - ontstond er er brand in de keuken. Het vuur verbrandde de helft van zijn gezicht.                           

 

 

Omdat zijn ouders niet meer leven, woont hij bij een oom en tante die erg arm zijn. Geld voor een gezichtherstellende operatie was er niet. Op de foto  kon je zien hoe mismaakt Ediwelo was. Hij werd geplaagd op school en bijna niemand wilde met hem spelen, omdat de kinderen zijn gezicht zo griezelig vonden. We zijn voor hem op zoek gegaan naar artsen die hem kunnen helpen. Dat is langs veel omwegen uiteindelijk gelukt. 

 

Ediwelo heeft intussen al twee operaties ondergaan. Maar er zijn nog twee operaties nodig.  Binnenkort moet hij nog tweemaal naar het ziekenhuis in de hoofdstad Dar es Salaam. Daarna kan hij weer normaal meedoen op school.

 


Voer een bedrag in om te doneren €